در مسائل سیاسی گاه به نام نظرسنجی با اهداف سیاسی و تبلیغاتی نظرسازی میکنند تا فضا را به نفع یکی از کاندیداها تغییر دهند. این نظرسازی ها با استفاده از ترفندهای فریب تبلیغاتی و با هدف حمایت از یک یا چند نفر از کاندیدای خاص انجام می شود.

عماد عباسی | در مسائل سیاسی گاه به نام نظرسنجی با اهداف سیاسی و تبلیغاتی نظرسازی می کنند تا فضا را به نفع یکی از کاندیداها تغییر دهند. این نظرسازی ها با استفاده از ترفندهای فریب تبلیغاتی و با هدف حمایت از یک یا چند نفر از کاندیدای خاص انجام می شود.
این روزها و در آستانه انتخابات سرنوشت ساز مجلس یازدهم در دوم اسفند ماه، تیم عملیات روانی برخی کاندیداها در حوزه انتخابیه اهواز، باوی، حمیدیه و کارون از نظرسازیهایی رونمایی کردهاند که مدعی رشد چشمگیر محبوبیت کاندیدای موردنظر خود در افکار عمومی هستند!
پروپاگاندای نظرسازی این کاندیداهای معلوم الحال از نظرسنجیهایی سخن میگویند که نتایج آن پیش و بیش از هر چیز پرسشبرانگیز است؛ نظرسازی هایی که با هدف موج سواری بر فضای انتخاباتی و فریب افکار عمومی است اما سخنی از اینکه این نظرسنجی ها توسط کدام موسسه معتبر و رسمی، با کدام جامعه آماری، حجم نمونه، چه روشی و ... انجام شده در میان نیست و تنها نتایج آن برای تایید برخی مواضع سیاسی خاص انتشار مییابد.
شیوه دیگری که توسط این دلالان انتخاباتی دنبال می شود به این صورت که با تکنیک های هیجانی و کاذب از قبیل "بزرگترین نظرسنجی" از کاربران درخواست میشود تا در این نظرسنجی شرکت نموده و به کاندیداهای گزینشی و مورد هدف رای دهند! و تلاش می کنند با نظرسازی های هدفمند و هدف دار به گونه ای تبلیغ کنند که مردم حامی کاندیدای آنها هستند.
درباره این موج سواری گفتنی است؛ اولاً فضای مجازی پر از دستکاری و مهندسی غیرواقعی لایک و فالوئر (دنبالکننده)، ممبر (عضو) کانال و حتی تعداد بازدید مطالب است. ثانیاً خیلی از کاربران، دارای اسامی و عناوین مستعار هستند، ضمن اینکه چشمبندیهای رُباتیک و چتربازیهای آکروباتیک هم در این بازار مکاره کم نیست!
ثالثاً هویت سرزمینی بخش متنابهی از کاربران این فضاها معلوم نیست؛ یا غلط انداز است. در این شیوه از طریق ورود هر شخص از هر نقطه ی ایران و حتی خارج از کشور میتوان در این نظرسنجی شرکت کرد.
طبق قانون رای دهندگان الزاما فقط شامل اشخاص واجد الشرایط بوده اما در این نظرسنجی ها حتی کودکان نیز میتوانند شرکت کنند! و جالب تر اینکه هر شخص می تواند به تعداد دفعات زیاد و به تعداد هر خط تلفن همراه و اکانت های مختلف در این نظرسنجی کاذب شرکت کند!
نکته قابل تاملتر هم اینکه عوامل تیم تبلیغاتی جریان های سیاسی و کاندیداها نتیجه مورد نظر خود را در نگارش نوع سئوالات تاثیر می دهند به گونه ای که پاسخ دریافتی آنگونه باشد که خود تمایل دارند، سپس نتیجه مطلوب را در کمپین های تبلیغاتی بزرگ نمایی کرده و دیدگاههای خود را به افکار عمومی تحمیل می کنند.
صرفنظر از خرید و فروش این قبیل بزرگنماییها در خود فضای مجازی، این هم واقعیتی است که سودجویان انتخاباتی و اتاق فکر جریان های سیاسی برای ذائقهسازی و گمراهکردن مخاطبان، به ضریبدهی موضوعات مطلوب خود اهتمام دارند.
اینک و از دل این نظرسنجیهای بیشناسنامه نیز به نظر نمیرسد نتیجه ی دلخواه سودجویان انتخاباتی حاصل آید. مردم آگاه و بصیر بهتر است به مستندات دیگری برای انتخاب نامزد اصلح خود در انتخابات مجلس اتکا کنند.
انتهای پیام/