اهواز فردا: ازدواج و طلاق با برندهای مختلفی چون: «صوری»، «مصلحتی»، «تأمین اجتماعی»، «بانکی»، «دیهای» وضعیت پیچیده و بغرنجی را بر خانوادهها که یک نهاد اجتماعی اولیه و حیاتی است، تحمیل کرده است.

نظریهی مبادلهی جورج هومنز، یک نظریهی جامعهشناختی عملیاتی است و برای پژوهشگر فرصتی فراهم میسازد تا از آن دربارهی موضوعهای جامعهشناختی، فرضیههایی را استخراج و در قالب آن به مشاهده بپردازد. این نظریه بسیار گسترده است و از یک دیدگاه بسته و مکانیکی در خصوص بده و بستانِ چیزهای محدود فراتر میرود.
نظریهی مبادله، به مبادلهی اشیاء ملموس، احساسهای با ارزش، تکریم، همکاری، تائید، فرصتها، امتیازها، رنج، هزینههای شرمساری و بسیاری از ابعاد روابط انسانی، توجه دارد و آنها را در برقراری ارتباط میان انسانها و برقراری نظم اجتماعی در گروهها و جوامع بررسی میکند.
امروز جامعهی ایرانی در معرض انتخابهای ناگواری قرار گرفته است. شرایط بسیار سخت اقتصادی و معیشتی مردم، انتخابهای نادرستی را پیش روی آنها گشوده است. این انتخابها مرزهای اخلاقی، قانونی و شرعی را درنوردیده و به هیچ چیز جز بقاء تمکین نمیکند. آنهم بقاء بهعنوان حداقل زندگی و نه لزوماً چیزی فراسوی آن!
- ازدواج صوری برای دریافت وام 100 میلیونی!
- طلاق صوری برای دریافت مستمری پدرِ فوتشده!
- ازدواج دختران جوان با مستمریبگیرانی که سن بالایی دارند و احتمال فوتشان زیاد است؛ تا پس از فوت آن فرد، موفق به دریافت مستمریاش شوند!
- ازدواج با زنان سرپرست خانوار تحت حمایت کمیته امداد!
- طلاق توافقی و پذیرش حضانت تکفرزند پسر توسط زن سرپرست خانوار برای اخذ معافیت سربازی پسرش!
- ازدواج برای گرفتن اقامت در کشورهای خارجی!
- ازدواج و زندانی شدن به خاطر مهریه و طلاق برای آنکه مشمول حمایت ستاد دیه قرار گرفته و دوباره به همسر سابق رجوع میکند یا نمیکند!
ازدواج و طلاق با برندهای مختلفی چون: «صوری»، «مصلحتی»، «تأمین اجتماعی»، «بانکی»، «دیهای» وضعیت پیچیده و بغرنجی را بر خانوادهها که یک نهاد اجتماعی اولیه و حیاتی است، تحمیل کرده است. این وضعیت ناشی از کژ کارکردی اقتصاد در جامعهی ایرانی است. تهدیدهای جدی که هم سلامتِ فرد و هم بقای جامعه را تهدید میکند.
خانوادهی ایرانی را نمیتوان با نصیحتهای اخلاقی از نوع برنامههای صداوسیما به «سمت خدا» هدایت کرد! نهادهای اجتماعی بر یکدیگر تأثیر میگذارند! نقش نهاد اقتصاد را نمیتوان بهغفلت و تغافل سپرد! جامعهی ایرانی بهشدت درگیر مسئلهی «معیشت» شده است. جامعه برای حفظ بقای خود دست به مبادله میزند!
آی...
ای دریغ و حسرت همیشگی!
ناگهان
چقدر زود
دیر میشود!
اهواز – لفته منصوری
روز شنبه ۲۸ تیرماه ۱۳۹۹
انتهای پیام/