در نهادهای اجتماعی، سازمانها و گروهای وابسته نیز چنین است یعنی هر چه تلاش اعضاء و افراد درون سازمان پر رنگ تر باشد امکان موفقیت آن نهاد نیز بیشتر خواهد بود.
مسابقهٔ دوی امدادی نوعی رقابت ورزشی است که در آن اعضای یک تیم هر کدام بخشی از مسیر را طی میکنند،مسابقات امدادی درورزشهای مختلفی از جمله دو، شنا، اسکی، اسکیت، بایاتلون و جهتیابی برگزار میشود.
در بیشتر مسابقات امدادی یک چوب امدادی در دست ورزشکاران است که پس از پایان نوبت خود آن چوب را به همتیمی خود انتقال میدهند. که این نوع مسابقات مشارکتی است و تلاش هریک از ورزشکاران دارای اهمیتی خاص است که هر چه این تلاش و کوشش بیشتر و بهتر باشد امکان موفقیت نیز بیشتر خواهد بود.
در نهادهای اجتماعی، سازمانها و گروهای وابسته نیز چنین است یعنی هر چه تلاش اعضاء و افراد درون سازمان پر رنگ تر باشد امکان موفقیت آن نهاد نیز بیشتر خواهد بود. البته اینجا به این نکته باید توجه کرد که در انتخاب اعضاء دقت زیادی لازم است و افرادی را انتخاب کرد که بتوانند چوب امدادی را با دقت و با سرعت به هم تیمی برسانند. افراد منتخب باید براساس اصول و قواعدی خاص گزینش شوند، یعنی باید بر استعداد و توانایی افراد تمرکز کرد و استعداد یابی را مدیریت کرد.
مدیریت استعداد دربرگیرنده همه ی فرآیندها، محورها و فناوريهای منابع انسانی است. آنچه در مراحل جذب، توسعه و فرآیند مدیریت افراد رخ می دهد، می تواند به صورت بهینه براي استعدادها به کار برد، چرا که افراد مستعد نقش اصلی را در موفقیت هر سازمان یا هر گروهی ایفا می کنند و موفقیت سازمانها و گروههای اجتماعی و دیگر نهادها (سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و غیره...) در نهایت به موفقیت و شکوفایی جامعه منجر می شود. لذا جامعه امدادی جامعه ای است که افراد آن برای موفقیت و پیشرفت آن جامعه تلاش و کوشش مشارکتی دارند و اعضاء با کمک و مساعدت همدیگر به اهداف خود می رسند.
جاسم سواعد
انتهای پیام/